(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Smetanová hrášková polévka
Potřebné ingredience
500g mraženého hrášku
1 litr zeleninového vývarů (z kostky)
1 jemně nakrájená cibule
1 lahvička smetany na vaření Rama
2 lžíce oleje
sůl, pepř
rohlík nebo veku a plátkový sýr
Postup přípravy
Hrášek vysypeme do osolené vroucí vody a 5 minut povaříme. Slijeme přes cedník a ochladíme studenou vodou.
V hrnci na oleji osmažíme cibulku, vysypeme okapaný hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a 5 minut povaříme.
Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a polévku rozmixujeme.
Výborně se k polévce hodí rozpůlený rohlík (nebo veka) se sýrem na chvíli zapečený v torubě.
V hrnci na oleji osmažíme cibulku, vysypeme okapaný hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a 5 minut povaříme.
Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a polévku rozmixujeme.
Výborně se k polévce hodí rozpůlený rohlík (nebo veka) se sýrem na chvíli zapečený v torubě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jia
(upraveno)
3. 9. 2009, 16:21
Jestli to není pro prcka nebo bezzubou babičku navrhovala bych nechat pár kuliček hrášku vcelku . Aspoň já bych to tak chtěla Jinak mňam